Lange Frans en Baas B - Het land van cd review
Lange Frans en Baas B zijn terug met een nieuwe CD. Na hun debuutalbum Supervisie is het in een stroomversnelling gegaan en zijn ze landelijk bekend. Bekendheid is ook dat alles wat je doet wordt uitvergroot, zo was er lange tijd de soap rond D-men waar iedereen heeft van kunnen meegenieten. Ook het verhaal rond Kimo is bekend en zorgde zelfs ervoor dat NLhiphop op sbs6 werd genoemd met de track De waarheid. Het eerste album was niet slecht, het had wat hits en aardige tracks, helaas kan ik dit niet van de nieuwste cd zeggen.

Laten we het zeggen waar het op staat, de cd begint gewoon tenenkrommend met het nummer Het land van. Dit nummer is vaak genoeg op de radio en tv geweest en is een typisch iets van onzin roepen en slecht rappen. Maat houden zit er niet in, de flow is niet te vinden. De massa vindt het natuurlijk prachtig, een piano en wat over Nederland praten en je hebt een hit. Vooruit, hier kunnen we een cd niet op afrekenen maar als je het dan flikt om een nummer als Mee naar Diemen zuid als tweede track te doen dan heb je het verpest. Het refrein: mee naar Diemen zuid, mee naar Diemen zuid, mee naar Diemen zuid want je ziet er lekker uit. Hoewel Lange Frans en Baas B echt wel skills hebben verpesten ze het hier toch echt. Het eerste echt lekkere nummer is Dikke shit met de getalenteerde Ninthe, niet dat het nummer ergens over gaat maar het maakt je blij omdat het lekker uptempo is. In De doofpot zegt Lange ons dat we niet alles moeten geloven wat we horen en lezen, daar zit natuurlijk een kern van waarheid in. Een aardig nummer.

Op het album zijn er een aantal gastrappers maar wie had gedacht dat Ajax speler Ryan Babel kon rappen? Het concept van 1 2tje is leuk gedaan met sportverslaggever en -presentator Humberto Tan die alles aankondigt. Ryan doet het leuk maar echt super is het niet, het is allemaal wat tam. Tam is het gevoel wat de hele cd overheerst. De beats zitten technisch goed in elkaar alleen val je zowat in slaap zo saai zijn ze. De enige keer dat je echt je geluid harder zet is voor het vette nummer Testament. Lekkere beat waar Lange even iedereen die ooit zeikte op D-men (elke pisvlek die spitt) even op zijn plaats zet. Dit is hoe we Lange willen horen, geen bullshit verhalen over moppies en Diemen zuid. Helaas kan dit de cd niet meer redden en blijft er van dit vervolg op Supervisie weinig boeiends meer over.

Tracklist:

01. Het land van
02. Mee naar Diemen zuid
03. Dikke shit (met Ninthe) [luister snippet]
04. Doofpot [luister snippet]
05. 1 2tje (met Ryan Babel en Humberto Tan) [luister snippet]
06. Gedoogbeleid
07. Ja, ja, ja! (met Brace)
08. Skit
09. Waar het schip strand
10. Stotter
11. Jonge moeders
12. Testament
13. Topper
14. Bezet(en) (met Michael Bryan)
15. Eenzaam
16. Dit moet een zondag zijn
17. Ik wacht al zo lang (met Tim van Di-rect)

Conclusie: geen waardig vervolg op Supervisie. Sommige tracks zijn echt te simpel, de beats zijn saai hoewel het toch best aardige beats zijn. Met een drietal dope tracks is dit een cd die je gewoon links moet laten liggen. Download (legaal) gewoon Testament, Dikke shit en De doofpot en je bent klaar.

Links:
http://www.langefransbaasb.nl/
Door: Marco | Gepubliceerd: 11 Dec 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2019 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved