Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Buitenwesten Utrecht party review
Gisteren 2 december was het al weer tijd voor de voorlaatste Buitenwesten show in Tivoli Utrecht. Om kwart over negen stond de rij al tot ruim over de straat, wachtend voor niks voor de kassa. Omdat het al uitverkocht was in de voorverkoop had iedereen al een kaartje, maar het personeel van Tivoli was vergeten te zeggen dat je echt gewoon kon doorlopen en niet in de rij van de kassa hoefde te wachten. Dit zorgde voor een lange wachtperiode. Eenmaal binnen was dit allemaal vergeten en was het al bomvol, een gezellige setting voor een Buitenwesten show.


Koud buiten

Voor degene die net internet hebben, de Buitenwesten tour (van het gelijknamend album) bestaat uit Typhoon, Jawat, Duvelduvel, Kubus en Opgezwolle. Typhoon kickte ook deze keer af en met succes. Alle bekende tracks kwamen voorbij en het publiek werd warm gemaakt voor de rest. Waar Jawat net een nieuwe (en eerste) cd uit heeft en Opgezwolle flirt met wat nieuwe tracks , moet Typhoon het nog doen met nummers uit een set die die al een lange tijd doet. Het mag de pret niet drukken maar hoog tijd voor het nieuwe album en een set met verse dingen.


Typhoon

Na Ty was het de beurt aan Jawat die het publiek met de bangers aan het springen kreeg. Check die beelden van Heel Goed en Plakka gewoon. Jawat _is_ de batterij. Druk en hard als altijd met een lekkere pit in het publiek. Na Jawat was het tijd voor SP die tussen de optredens goede muziek draaide, de pauzes waren voor sommige mensen wat aan de lange kant maar met zo'n lange avond die het zou worden was het maar goed dat iedereen weer een beetje aan de drank en adem kon komen. Het geweld werd ingeruilt voor die lauwe pappies uit Rotterdam: Duvelduvel. Duvelduvel (nog steeds optredend zonder Rein de Vos) is meer van de relaxte hiphop. Ze hebben dan vooral ook rustige tracks om lekker te chillen maar bij de hit Wie is ut is het standaard een gekkenhuis. Ook in Utrecht kon niemand meer stilstaan. Lauwe hiphop. Net als in Haarlem was Winne ook mee, de man heeft 1 track op internet maar de hype is er. Winne is een aap en hangt met Duvelduvel. Mijn voorspelling is: binnen nu en anderhalf jaar getekent bij TopNotch en met een cd uit. Hou het in de gaten.


Supah overziet het allemaal.

Als 'laatste' optreden was het tijd voor Opgezwolle. De spanning was voelbaar, Opgezwolle is toch voor bijna iedereen de act die alles laat knallen. De bekende tracks kwamen langs: Sporen, De volle, Tjappies en Mammies, Verre Oosten. 23 januari komt het nieuwe album uit en tijdens de Buitenwesten shows geven ze alvast wat voorproefjes. Shyrock dropt ook een track op Eigen wereld en was ook present om zijn ding te doen. Buitenwesten is geen Buitenwesten zonder beats van Kubus / chaos / freestyles / lauwigheid en tracks van het Buitenwesten album op het einde. Van alles kwam langs, van freestyles op de Opgeduveld deHOP track tot een speciaal gemaakte stagedive baan inclusief aanloopruimte. Ook TopNotch labelbaas Kees de Koning werd verplicht naar voren gehaald, onder protest van hemzelf. Een wraakpoging om Stickert het publiek in te duwen mislukte. Dj Vic (Jawat) had er zin in en was vaker in het publiek surfend als op het podium. Delic deed zijn stagedive eens over en raakte nu niks kwijt, hij vond het wel gezellig in het publiek en bleef daar maar tot hij ineens weer op het einde opdook. De avond was gezellig en erg lang, een vol Tivoli met een publiek dat er zin in had heeft daar zeker aan meegeholpen.

Habbekrats heeft ook op deze Buitenwesten staan filmen, maar op de vraag waar het allemaal voor was (Buitenwesten dvd / documentaire) was het antwoord sssst niks zeggen, ze zijn pers.

Alle foto's van de avond vind je hier.
Door: Marco | Gepubliceerd: 03 Dec 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved