Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
TMF Gameawards reportage en prijsvraag


De game GTA San Andreas viel twee keer in de prijzen bij de jaarlijkse uitreikingen van de TMF game awards. De game won in een afgeladen Rai de hoofdprijs in de categorieën beste Playstation 2 game en beste computerspel van 2005. Renate Verbaan en Skate the Great presenteerden de uitreiking van de Nederlandse awards voor videogames. Nlhiphop was erbij en checkte het.

Rond de 50 000 gamers brachten via internet hun stem uit op acht categorieën waaronder: beste PC spel, beste online spel, beste nieuwe platform en beste handheld.

In de belangrijkste categorie, best game overall, won het spel GTA San Andreas van game ontwikkelaar Rockstar. Beste spelcomputer werd de PC en in de categorie beste nieuwe platform ging de, nog niet op de markt verschenen, Xbox 360 met de hoofdprijs naar huis. Opmerkelijk was dat de prijs van beste spelcomputer (die niet uitgereikt kon worden) verloot werd onder het aanwezige publiek. Aan de hand van een Freestyle competitie werd de prijs vergeven aan diegene die het beste kon rappen over het onderwerp: Personal Computer. Na een beschamende display van onkunde ging de prijs met de ‘gelukkige’ mee naar de UK.

Behalve de uitreikingen van de awards vonden er ook optredens plaats van onder andere Partysquad, Birgit, DJ Chucky en Lange Frans en Baas B. Ook de beste gamers van Nederland passeerden de revue. Nederlands kampioen gamen Bram Eembergen streed tegen de Duitse kampioen Marco Radek in een potje Dead or alive, een van de populairste vechtspellen van het (dit) moment. Dit werd voorzien van commentaar door Eurosport freefight commentator Edwald Woestenburg. Evert ten Napel, commentator van Studio Sport, verzorgde het commentaar bij een korte wedstrijd van het voetbalspel Fifa 06.

De TMF game awards zijn onderdeel van Gameplay 2005, een door het tijdschrift Power unlimited georganiseerd games evenement. In samenwerking met de Nederlandse spellen- industrie werden er op 9000 m2 beursvloer presentaties gegeven van de nieuwste computergames en spelcomputers. De grote publiekstrekker dit jaar was de Xbox 360, de nieuwste spelcomputer van software gigant microsoft. Het was de eerste keer dat de console in de Benelux getoond werd en ook speelbaar was.

De winnaars op een rijtje:

Beste PC game: Battlefield 2
Beste Game cube game: Resident evil 4
Beste X-box game: Halo 2
Beste PS2 game: GTA San Andreas
Beste Handheld: Legend of Zelda: The minish cap
Beste online game: World of warcraft
Beste spelcomputer: PC
Beste nieuwe platform: Xbox 360
Beste game overall: GTA San andreas

Ter gelegenheid van de Game Awards geeft NLhiphop ook een dope prijs weg namelijk een games-goodie pakket (en er is voor gevochten!). Alles wat je hoeft te doen is te antwoorden op de volgende vraag:

Wat zijn de maatjes van TMF game awards babe Renate Verbaan? (lengte, schoen, buste etc?). Stuur je antwoord voor 14 december naar prijsvraag@nlhiphop.nl en je maakt kans. Veel plezier met het uizoeken!
Door: Niels | Gepubliceerd: 25 Nov 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved