Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
The Opposites - De fik er in cd review


Big2 en Willy (a.k.a de Polderneger), groot en klein, wit en zwart, duidelijker kan je het niet maken: The Opposites. Na een Engelstalig debuutalbum spitten ze in het Nederlands en hebben ze bij Kees de Koning een contract voor maar liefst drie albums. Het eerste onder Top Notch is een feit: De fik er in.

Ik had echt totaal geen verwachtingen van dit album, niks positief of negatief. Ik had ze namelijk nog nooit live gezien en ik heb alleen maar wat nieuwtjes voorbij zien komen op onze eigen website. Het nummer "Fok Jou" was onderhand al op de radio en tv te horen, maar daar was ik niet echt van onder de indruk. Ik heb er voor gekozen om de cd dan maar in de auto mee te nemen voor de lange ritjes voor mijn werk. Tijd genoeg om te checken.

Het eerst wat ik deed is wat door de nummers heen skippen om de beats te horen. Opvallend was meteen dat de beats zeer varierend zijn en behoorlijk aantrekkelijk. Tijd om de nummers rustig voorbij te laten komen. Nou ja rustig...de nummers geven best veel energie, of zoals Big2 zegt "...want Opgezwolle zou me nog niet rustig kunnen houden". De ritjes in de auto gingen door de cd erg snel, je hebt het niet echt door of de cd is al voorbij (net als de rit trouwens). Toen ik `s avonds door de tracklist aan het lopen was kon ik me niet voorstellen dat als ik goed zou luisteren meer dan de helft goed zou zijn. Tracknamen als 'D`r lekker aan' of 'Oew Oew' kan je immers toch niet serieus nemen? Fout dus. Vandaag de cd per track geanalyseerd en het is gewoon een dope cd!


Clipshoot Oew Oew

Je hoeft de cd niet in te delen in 'gevoelige nummers', 'stoere nummers' of 'nummers met inhoud', want in elke track zit wel wat en de stijl is niet te typeren. Er zitten vleugjes humor in, harde beats en bouncenummers tot rustige teksten op een spannend melodietje. Maar bovenal: ze nemen "Geen blad voor de mond" en laat dat nou net de track zijn die het beste is van de hele cd, goede flow en een krachtige beat. Ik ga voor de rest de nummers niet indelen in goed of slecht, samenhang op het album of wat dan ook. In elk nummer zit wel wat iets zodat je automatisch de hele cd laat afspelen. Alleen bij het nummer "Fok jou!" skip ik door, op de één of andere manier valt ie toch buiten het geheel.

Tracklist
01. Wat staar je?!
02. Fok jou!
03. Je kan niks doen
04. Ik heb geen do
05. D`r lekker aan
06. Het zit zo
07. Drank vannacht
08. Oew Oew
09. Want meisje
10. Ik ben een nerd
11. Geen blad voor de mond
12. Slaap
13. Wat moet jij van mij?
14. Ik leef
15. Jij denkt
16. Want meisje (remix)

Conclusie:
Als je een paar keer de luisterpaal op de 3voor12 site hebt gecheckt, kom je er zelf wel achter wat je hiermee gaat doen. Bij mij blijft ie in ieder geval in de auto liggen, want De fik er in is gewoon een goede cd. Bij werkt het in ieder geval beter dan een bak koffie: energie genoeg voor een hele dag.

Door: Geertjan | Gepubliceerd: 21 Nov 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved