Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Top Notch clipmix dvd review


Ten ere van het 10 jarig bestaan van Top Notch was er het grote feest in de Melkweg en wat verlaat de nieuwe website. Dat was niet alles want de mensen van Off the Wall hebben met Top Notch een compilatie clip mix dvd gemaakt van alle grote namen en bekende clips. Laten we direkt met het goede beginnen, het is super om nu eindelijk de clips in goed formaat te kunnen checken wanneer jij wilt. Alle klassiekers komen voorbij, van 1995 met Extince - Spraakwater tot Wie is ut? van Duvelduvel. Een van de meest geroemde clips uit de Top Notch catalogus is ongetwijfeld Rustug van Opgezwolle en uiteraard staat deze er ook op.

De uur durende dvd bevat 24 clips en begint met, helaas moet ik het zeggen, het meest lelijke dvd menu ooit. Het lijkt alsof hier heel weinig tijd aan besteed is en dat is natuurlijk jammer. Dat het niet heel mooi of uitgebreid is, is nog wel te overzien ware niet dat het menu ook nog eens onduidelijk is. Bruin op zwart leest niet meer lekker vanaf een meter afstand. Dit en het ontbreken van een normaal einde van de dvd (ineens is het klaar, geen mooi outtro) zorgen voor een wat simpel en 'goedkoop' gevoel.

De dvd is zowel op audio als beeld gemixed en dit pakt niet altijd even goed uit. Clips mixen is een moeilijk iets wat vaak uitdraait op een rapper die als een aap steeds heen en weer gaat terwijl je scratches hoort. Off the Wall heeft ook de de audio gemixed (en niet The Flexican zoals we eerder zeiden, deze heeft de afmixing gedaan) en daar is niks op aan te merken, lekkere overgangen op de juiste punten met lekkere scratches. De kracht van de dvd zijn echter gewoon de clips, je ziet de clips niet vaak op tv en daardoor besef je minder snel wat Top Notch in die 10 jaar nou allemaal heeft voortgebracht. Laat het wat 'goedkope' gevoel je niet afschrikken, deze moet je in je verzameling hebben voor de clips. Punt.

Tracklisting:

01. Wat Nou? - Yukkie B
02. U wait (remix) - Postmen
03. Verre oosten - Opgezwolle
04. Braz-ill - Kubus
05. Heel goed - Jawat
06. Kaal of kammen - Extince
07. Tjappies en Mammies - Opgezwolle
08. Wat wil je doen? - Party Squad
09. Strik je veter - Kubus, Stickert en Rico
10. Altijd laat - Raymzter
11. Voor altijd - VSOP
12. Can't fool mine - Sugacane
13. Spraakwater - Exince
14. Watskeburt - De jeugd van Tegenwoordig
15. Voorjekijkendoorlopen - De jeugd van Tegenwoordig
16. De bom - Postmen en Def Rhymez
17. Wie is ut - Duvelduvel
18. Kutmarokkanen?! - Raymzter
19. 24/7 - K-liber
20. De avonturen van de exter-o-naldus - Extince
21. Down met jou - Raymzter
22. Rustug - Opgezwolle
23. Cocktail - Postmen
24. Viben - K-liber

Conclusie: laat je niet (af)leiden door het gemix van de beelden, de meeste clips zijn zowat volledig en daar gaat het om. Een topcollectie aan muziek met bijbehorende clips, een dvd die bij elke liefhebber van hiphop in nederland zeker niet mag ontbreken. Het mixen van de beelden is een leuke gimmick maar doe het voor de 20 jaar Top Notch Blu-ray a.u.b. niet meer.

Links:
http://www.top-notch.nl
http://www.weareoffthewall.com
Door: Marco | Gepubliceerd: 14 Nov 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved