Flexican's Kings soundtrack cd review


De mannen en vrouwen van de moderne theatergroep Made in da Shade hebben een nieuwe show uit genaamd Kings. Net zoals de vorige show Scarfaced hebben ze ook dit keer een cd uitgebracht. Meer info over de Kings show kan je in een eerder artikel vinden.

De cd is de eerste cd waar hiphop producer The Flexican alle beats voor zijn rekening neemt. Zijn achtergrond (geboren in Mexico) is duidelijk te horen. Trommels en geklap zijn overduidelijk aanwezig. Een drukke stijl waar je wel van moet houden. Het intro begint dan ook met de nodige trompetten en laten we eerlijk zijn, het is aardig maar niet top. Het verveelt snel en na meerdere keren zal je toch direkt skippen naar de volgende track van Flinke Namen. Flinke Namen bestaan uit Fit, The Flexican, Sef en Murth The Man-O-Script en staan in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Live heb ik ze zelf nog niet gecheckt maar de meningen zijn nogal verdeeld. De track Niet om arrogant te doen voel ik totaal niet, het brag en boast gehalte is hoog en is misplaatst op deze cd. Met drie tracks heeft de eigen crew van Flexican een wat te groot aandeel op deze cd. Wel is het verfrissend om Murth The Man-O-Script weer eens te horen.De eerste track die zich aan het thema houdt is on point maar geen track die je opzet om eens lekker te luisteren. Waarom zou je mij geloven, je kan gewoon zelf de track gratis downloaden. Niet slecht.

Wat is een Shade cd zonder een blik bekende namen, Stickert dropt zijn The champ is here op De kampioen is hier. Een tussendoortje met te bekende thema's, zeker geen topper maar lekker voor in de auto met een goede installatie. Over bekende thema's gesproken, Flinke Namen gaan door met hun brag en boast maar dit keer op een hele lekkere beat. Lekkere melodieen en deuntjes zonder rare bijzaken, dat zijn de beats die we willen horen! Deze trend gaat door met de absolute topper van de cd Typhoon. Pas op, deze track is verslavend en heeft al mening mens er toe gedwongen deze op repeat te zetten. We hebben je gewaarschuwd, de typische lyrische Typhoon stijl. Koning van deze cd. Hoe anders kan je het krijgen met Blaxtar en Juiceisdenaam. Irritante beats met te lastig rappende rappers, doorspoelmateriaal.

De nog altijd bekender wordende rapper Pete Philly mag de cd afsluiten met een lekkere track op een lekkere beat. Afsluiten? Ja afsluiten, de rest van de nummers mochten er wel af. Te rare muziek, totaal geen hiphop (niet dat ze claimen dat dit een hiphop cd is). Ik kan niet voorstellen dat iemand op meer dan vier minuten 'boom boom' zang zit te wachten. Muzikaal is het zeker, boeiend helaas niet. Deze smaak zit aan de hele cd, een paar hele goede nummers maar voor de rest 'net niet'. De lat was ook wel erg hoog met de vorige topper Scarfaced...

Tracklisting:

01. Intro
02. Niet om arrogant te doen (Flinke Namen) [luister snippet]
03. Leila (RFx & Sef)
04. De kampioen is hier (Sticky Steez) [luister snippet]
05. Voor niemand (Flinke Namen)
06. Bumaye (Typhoon)
07. Stop is effe (Blaxtar en Juiceisdenaam)
08. I am a king (Pete Philly) [luister snippet]
09. John lee boom
10. Nain contre tous (Nain)
11. Wear your crown (Big Boy Caprice)
12. Duro
13. Niet om arrogant te doen remix (Flinke Namen)
14. Doubt me not bonus track (.nuClarity)

Conclusie: zeker geen topper maar wel een cd met een paar lekkere tracks mits je van trommels, geklap en 'niet hiphop stijl' tracks houdt (ik niet). Pete Philly, Sticky Steez, Typhoon en een track van Flinke Namen zijn de uitschieters. De niet hiphop tracks zullen de meeste mensen niet zo trekken, dat is de afweging die je moet maken bij het wel of niet kopen van deze cd. Als je dit nog begin november 2005 leest, nu ook te checken op de vpro luisterpaal.

Links:
Made in da Shade
Door: Marco | Gepubliceerd: 05 Nov 2005 | Gesloten

Reacties
Gepost doordie Lange - maandag 07-11-2005 @ 13:28
die ty track is idd dope !
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved