Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Hoe is het met: Kimo?


Optredens met Negativ en Nina in de Paradiso, een gig op de Uitmarkt, bij het televisie programma DeBattle optreden en drie keer op rij winnaar worden van de rapbattle competitie van het programma ‘Urban Lifestyle’ op The Box. Kortom, in de zomer van dit jaar ging het de Amsterdamse rapper Kimo voor de wind. De media aandacht was er, hij rapte iedereen er uit, en zowaar richtte hij ook nog zijn eigen label op, Hou Het Straat records (HHS). Maar toen werd het stil. Nu het einde van het jaar in zicht komt en de ongekroonde battlekoning van Nederland na ‘DeNationaleOvernameMixtape’ niets meer van zich heeft laten horen vond NLhiphop.nl het tijd voor tekst en uitleg…

Lang niets meer van je gehoord, hoe komt dat?
“Het is een hectische periode geweest. Ik heb geen tijd gehad om echt bezig te zijn met rappen. Ik ben heel druk geweest met school, en ben weggeweest voor opnames van Bolletjes Blues in Suriname.”

Bolletjes Blues?
“Ik speel een rol in de film Bolletjes Blues, een musicalfilm waarin het normale acteerwerk wordt afgewisseld met raps, waar onder andere ook rappers als Negativ, SugaCane en Raymzter in meespelen. De opnames waren voor een groot deel gewoon in Nederland, maar voor een paar scènes zijn we naar Suriname afgereisd.”

En hoe was dat?
“Ja, te gek! Ik was nog nooit in Suriname geweest en keek me ogen uit. Daarbij komt dat ik het acteren eigenlijk best leuk vond. Toen we in Suriname aan het optreden waren heb ik vaak teruggedacht aan een paar jaar geleden, toen stond ik nog gewoon vakken te vullen in de Albert Heijn. Er is nu zo veel veranderd. Daarbij komt dat het dope was om een paar dagen non stop met goede muzikanten aan iets moois te werken.”

Gaan we je na Bolletjes Blues nog vaker op het witte doek zien?
“Dat weet ik niet, het hangt dan natuurlijk heel erg af van de aanbieding. Ik moet het concept dope vinden. De tijd zal het leren.”

Dan je muziek, wanneer ga je wat droppen? Men is geïnteresseerd of de man die in battle raps iedereen aan kan ook gewoon een solo album kan produceren.
“Ik ben er nu wel weer mee bezig. Ik heb nu gewoon meer tijd weet je voor die dingen. Voor het einde van dit jaar wil ik toch wel in ieder geval een single uitbrengen zodat mensen mij niet vergeten. Zo komen we weer in de belangstelling en van daar uit kunnen we dan natuurlijk verder.”



Verder?
“Het streven is om uiteindelijk inderdaad een heel eigen album te droppen. Maar dat gaat dit jaar niet meer lukken. Ik ben natuurlijk ook gewoon student. Ik zie het werk als rapper als een studentenbijbaantje.”

En na je studie?
“Dan wil ik me helemaal op rappen gaan richten. Ik wil er mijn werk van gaan maken en mijn label Hou Het Straat records groter maken. Ik vind dat ik dat nu tijdens mijn studie nog niet goed genoeg kan uitvoeren omdat ik me er niet honderd procent op kan focussen.”

Heb je voor je album al features in gedachten?
“Nina en Negativ zullen in ieder geval op mijn album te horen zijn. Ik treed vaak met hun op dus dat zij aan mijn album gaan meewerken is vanzelfsprekend. Verder hebben we laatst een nieuwe rapper getekend, de 13-jarige rapper Broertje. Als we zover zijn dan zal hij natuurlijk ook zijn rijms droppen op mijn album.”

Een feature van Rocks van de THC misschien?
“Ik heb al eerder een track met hem opgenomen, die heet Zwaar naar de klote. Dus als hij down is om een track op te nemen is hij welkom.”

Je chillt veel met Negativ, maar hij heeft beef met de THC. Hoe sta jij daar in?
“Ik betreur het dat ze beef hebben en dat ik het helaas niet heb kunnen voorkomen. Maar als ik Rocks tegenkom en wij zijn allebei cool, dan is er wat mij betreft niets aan de hand.”

Nu we het toch over beef hebben. Hoe is de vete tussen jou en Lange Frans en Baas B afgelopen?
“Met niets. Ik zie momenteel het probleem niet echt. Beide partijen hebben in ieder geval voor zover ik weet niet hoeven voorkomen voor justitie of iets dergelijks. Ik heb het nu druk met me eigen dingen en zij ook. Waarom zou ik me er dan nog druk over maken? Ik denk dat de enige die zich er nog druk over maken het publiek en de fans zijn.



De film Bolletjes Blues is vanaf begin 2006 te zien in verschillende bioscopen

Met dank aan: Jimmy (HHS)
Door: Bram | Gepubliceerd: 23 Oct 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved