Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Hoe is het met: 0118-Vier?


0118-Vier stond afgelopen zaterdag op het Lost Key festival in Vlissingen, waar ze in het Arsenaaltheater zo’n drie kwartier speeltijd kregen. Reden genoeg om ze weer eens live te checken en achteraf wat vragen te stellen. We vroegen Lay en Junior waar de Zeeuwse crew zich op dit moment mee bezig houdt.

Allereerst zijn er leden met soloprojecten bezig. Lay: Op korte termijn komt er een soloplaat van Vinnie, en een soloproject van mezelf staat op de langere baan, maar kun je in de toekomst ook nog verwachten. Wat ook op de lange baan geschoven is, is de collabo van Junior en Dutchman (o.a. voormalig sidekick van Kas), genaamd Dokwerk. Junior: Dutchman wilde eerst zijn solo-cd “Openlijk Dichten” afronden. Dat is nu zo goed als gebeurd (op dit moment wordt ie gemasterd en gedrukt), en als zoethoudertje staat er een Dokwerk-bonustrack (genaamd Schakels op Scherp, geproduceerd door Presto) op. Maar een volledig Dokwerk-album komt er dus ook nog aan.



Nieuw materiaal van 0118-Vier komt er ook nog aan. Lay: We verschijnen binnenkort op verschillende mixtapes. We werken tussendoor ook aan het nieuwe tracks voor een album, maar er bestaan nog geen concrete plannen voor. Als je 0118-Vier laatst live hebt gezien, zul je ook gemerkt hebben dat live andere beats gebruikt worden. We hebben sommige tracks van Flessepost (het debuutalbum van 0118-Vier voor de leken onder ons) in een ander jasje gestoken, omdat we ze op die manier live beter vonden klinken. En zo gaat de lol er ook niet af. Ook worden er live regelmatig nieuwe tracks gedaan, waarvan de beats van een duidelijk hoger niveau zijn dan die op Flessepost, dus er valt flink wat te verwachten uit Zuidwest de komende tijd.



Mocht je 0118-Vier nog niet kennen, ga je dan eerst schamen en check daarna www.0118hiphop.nl .

Foto's: Vent
Door: Huussuh | Gepubliceerd: 16 Oct 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved