Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
De Jeugd van Tegenwoordig - Parels voor de zwijnen


De Jeugd van Tegenwoordig
Tussen pop en parodie

De Jeugd van Tegenwoordig was een veelbesproken “item” deze zomer. Watskeburt was dè zomerhit en Vieze Freddie, Willie Wartaal en P. Dronq manifesteerden zich als de megalomane clowns van de Nederlandse hiphop scene. De track ging al enige tijd rond op internet maar werd pas echt bekend toen hij op 3voor12XL voorbij kwam. Het balletje begon te rollen en de grapjassen scoorden een platendeal bij het Top Notch label van Kees de Koning, en ziedaar: Parels voor de zwijnen. Het debuut van de Jeugd van tegenwoordig is een feit.

Maar dan volgt de sleutelvraag: hoe vul je een cd als je eigenlijk geen zinnig woord te melden hebt? Een tipje van de sluier: verwacht vooral veel ‘gemiaauw’ van Vieze Freddie, veel onverklaarbare onzin, enkele rake parodieën (zo horen we onder andere Sticky Steez en Jawat) en een vrachtlading slap afgeschoten geblaat. Kortom: best leuk allemaal. De beste manier om deze cd te omschrijven is een banaan. Met als schil een laagje flauwe meligheid in de vorm van de drie rappers en als fruit een zacht fragiel rap papje. En zolang je de schil om de banaan houdt stoort de inwendige slapheid niet.

Beatwise is de cd (nu we toch nog over fruit praten) op veel vlakken goed te pruimen. Van zwevende westcoast-melodietjes (Het gaat te Furr) tot poppende electrohop (Pijpjes) en van Funk (Bekkie) tot hoofdknikhiphop (Happen naar de baas) De verantwoordelijke man is de Neger des Heils (Funk producer Bastian die we onder andere kennen van de hit “you got my love” uit 2001) aka Majoor Vlosshart oftewel Seymour Bits.

Tracklisting:
01. Happen naar de baas
02. Voorjekijkenendoorlopen
03. Watskeburt?!
04. Watskebourbon (De Urbanbourbon)
05. Nog lang niet
06. 'T gaat te fur (met Aila)
07. Echte hiphop
08. Voor jou
09. De stofzuiger
10. Willie Wartaal is een baas (met Mella Mel)
11. Echte echte hiphop
12. Pijpjes (pop pop)
13. Drie keer niks
14. So Duits
15. Ik wil me lekkevoele
16. Shit is aan pt1
17. Shit is aan pt2
18. Hou het straat
19. Bekkie
20. Beter dan het beste album ooit

Conclusie: de heren buiten hun ‘moment of fame’ schaamteloos uit, en geef ze eens ongelijk. Ze nemen op een banale manier de Nederlandse hiphopscene op de hak, en het meest grappige is nog dat ze inmiddels bekender en succesvoller zijn dan degenen die ze parodiëren. Dit album is op elk front een schande voor de Nederlandstalige hiphop. Kopen dus die hap.

Links:
www.dejeugdvantegenwoordig.com
Door: Niels | Gepubliceerd: 30 Sep 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved