Pete Philly en Perquisite party review


Vrijdag 2 september 2005 zou Pete Philly en Perquisite in de Ekko in Utrecht optreden. Na Lowlands lijkt de massa eindelijk wakker te zijn geschud want het was bomvol in het toch al kleine Ekko. Er was ons al gewaarschuwt dat het wel eens uitverkocht zou raken en aan de zaal te zien was het ook zo of zou het niet veel schelen. Op deze Boemklatsch party zouden dj's Illvester, Etcenist en Lygra voor muziek zorgen.

Pete Philly en Perquisite begonnen rond een uurtje of half twaalf en hadden er duidelijk zin in. Hoewel de cd Mindstate geen party cd is was de sfeer heel goed en had iedereen zin om lekker te chillen of te dansen. Mindstate is een project waarin meedere gemoedstoestanden worden bespeeld. Wie de Lowlands set heeft gezien weet dat het live ook heel goed uit de verf komt en ook in de Ekko was dit het geval. De techniek liet te wensen over maar het publiek merkte daar eigenlijk niks van (volgende keer gewoon wat minder er over doorgaan?). De jazzy sound was prima met vette solo's van de mensen op de chello en saxofoon, duidelijk een team dat prima op elkaar is ingespeelt en alles zat dan ook rete strak in elkaar. Professioneel zoals het hoort! Alle bekende albums tracks kwamen voorbij en ook natuurlijk de aankomende hit Grateful. Dat Pete Philly zelf ook vooruit is gegaan is duidelijk te merken, geen non stop half zangerig gedoe maar duidelijk en met passie. Laten we hopen dat de doorbraak nu is ingezet voor Nederland. Aanrader om te zien als ze ergens bij jou in de buurt optreden.

Na een uur tot anderhalf uur te hebben opgetreden was het tijd voor de dj's. Helaas was de kwaliteit van de overgangen soms belabberd slecht en dan maak ik nog een understatement. Welke van de drie dj's hiervoor verantwoordelijk was is onbekend, maar geef die boy een spoedcursus (of was het toch de techniek?). Er kon blijkbaar ook geen eenduidig thema worden gekozen kwa stijl, zo liep je de ene keer te bouncen en de andere keer te gapen op slappe hap. Uiteindelijk werd het op het laatst tegen drie uur toch goedgemaakt door de bekende tracks. Tip voor volgende keer: we hebben ook nederlandstalige hiphop hoor. Twee Duvelduvel tracks plus een keertje Spacekees telt niet. Dj's support die shit!

Al met al een zeer geslaagde en gezellige avond die werd afgesloten met de wereldreis Utrecht, Almere, Zeewolde, Lelystad en Zwolle. 06:00 was het toch tijd om maar eens te gaan slapen.

NLhiphop had eerder een grote Mindstate special gemaakt en die kan je hier nalezen. Foto's van de avond kan je hier bekijken.
Door: Marco | Gepubliceerd: 03 Sep 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved