deHOP 5 party review


Vrijdag 29 juli was het weer tijd voor een nieuwe editie van deHOP. Jawat, Raymzter en Waajeed maken in een avond live een track met het publiek erbij. De graphics dit keer van Tiquestar.

De lokatie van dit evenement was dit keer IJmuiden en wel in een schitterende strandtent midden in de duinen. De hele dag was het al raar regenachtig weer en terwijl ik vanuit Zwolle erheen reed kwam ik ook midden in onweersbuien. Gelukkig was het richting zee prima weer, lekker zonnetje en de hele dag geen regen. Waajeed kickte de avond af met een korte introductie terwijl hij begon met het maken van zijn eerste beat, hij moest nog even de juiste draai vinden want na een keer luisteren door het publiek werd hij verwijderd. Drie kwartier later was het tijd voor het eerste serieuze resultaat: een moddervette harde basic beat die direct in de smaak viel bij iedereen.Ondertussen had Jawat een gedeelte van zijn lyrics af en liet ons al een voorproefje horen. Het onderwerp van de track: doe je masker af, hiphop is geen grap met fake mensen. Terwijl er lekkere hiphop werd gedraaid bouwde Waajeed verder aan meer beats en een uur later kwam de mededeling dat er twee nieuwe beats waren gemaakt. Als eerste kregen we de originele beat 1 nogmaals te horen en weer ging iedereen uit zjin dak. Beat nummer 2 kreeg maar een matig applaus, ondanks dat hij zeker koel was. Luisteren naar de derde beat had geen zin, het publiek wou beat nummer 1 en niks anders. Dat werd hem dus ook.

Tegen 23:00 werd het tijd voor de opnames van de teksten, Jawat dropte zijn eerste verse in een keer zonder fouten en stond er zelf versteld van. De verdere opnames gingen een paar keer over, wat natuurlijk niet raar is met 150 man hijgend in je nek. Toen het klaar was , was er een groot applaus. Het publiek had er zin in. Na het reffrein werd het tijd voor Raymzter. Waar Jawat heel geconcentreerd bij de mic staat, staat Raymzter losjes zijn ding te doen.Raymzter zijn teksten waren echt een Raymzter iets met lastige lyrics die niet in een keer te doen waren. Na een paar minuten lukte het hem toch en het resultaat was een oorverdovend applaus, respect. Na het dubbel opnemen en wat afwerkingen werd de track verder klaar gemaakt. Ondertussen was Tiquestar druk bezig op de mac met de hoes.Het publiek moest tijdens de opnames stil zijn maar dit werd hoe later het werd steeds moeilijker. Gelukkig mocht het publiek nu ook wat doen en wel het reffrein zonder beat. Dit bleek nogal een opgave aangezien de artiesten het nu wel kende maar het publiek niet, na lang oefenen kwam er een soort van reffrein goed uit (met dank aan het spieken op Raymzter zijn papiertje). Het resultaat is een hele vette track en geloof me, deze gaat het goed doen op feestjes. Hou de track in de gaten binnenkort.

Voor foto's van de avond: klik je hier.
Door: Marco | Gepubliceerd: 30 Jul 2005 | Gesloten

Reacties
Gepost doordie ene kerel - zondag 31-07-2005 @ 21:26
Gepost doorNav - maandag 01-08-2005 @ 16:40
wat een chilluh dag was dit zeggg.... bigup naar die gasten die dit bedacht hebben....
Gepost doorDuck-MC - dinsdag 30-08-2005 @ 14:46
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved