Feel1Vibe mixtape cd review


Op zes mei 2005 werd het eerste Coke Feel1Vibe evenement gehouden in de Rotterdamse Now&Wow, gesponsort door het grote cola merk. C-Mon en Kypski hebben hiervoor een een mixtape gemixt. Voor degene die C-Mon en Kypski niet kennen, een korte refresher. C-Mon en Kypski is een dj team bestaand uit vier man die al een tijd bezig zijn. Ze maken, mixen en produceren nummers varierend van soul, jazz en funk en gooien daar hun eigen typische flavour overheen. Geen bangende boombap beats maar sfeervolle muziek in een hiphop jasje met turntablism skills.

Het is goed om te zien dat de mixtape bestaat uit een mengelmoes van zeer verschillende nummers waaronder ook Nederlandse producties zoals, uiteraard, C-mon en Kypski zelf maar ook Pete Philly and Perquisite en Foreign Exchange. Eenmaal de cd aangezet is het 48 minuten non stop muziek zonder rare onderbrekingen. Heerlijke overgangen waar de cd zich onderscheid van andere mixtapes. Het thema van de cd is uptempo feelgood muziek en dat thema komt goed over, zet hem op de achtergrond aan met het zonnetje dat nu schijnt en zeker weten dat je je goed gaat voelen.

Waar de solo cd van C-mon bestond uit vele soorten muziek, bestaat de mixtape uit strictly hiphop en dat is misschien maar goed ook. Hiphop puristen zullen de tape te commercieel of te soft noemen. Bekijk de tracklist en bepaal zelf. Er was nog een klein relletje om de Looptroop track, Looptroop zou niet geweten hebben dat er een groot cola merk achter zat. Hoe het verhaal verder is afgelopen is nog onbekend.

Tracklist:
01. C-Mon & Kypski - What's happening?
02. Dj Format feat. Abdominal - Rap machine
03. Sound Defects - Standing 8 w/ kypski scratching
04. The Perceptionists ft. Humpty Hump - Career finder
05. Pete Philly and Perquisite - Respect
06. Bergendy - Jelszo: love szeretet!
07. Foreign Exchange - Let's move
08. Dj Format - Little bit of soul
09. Fab 5 Freddy - Change le beat
10. Looptroop - Feel so good
11. People Under The Stairs - Hang loose
12. Ty - The groovement pt. 1&2
13. C-Mon feat. Lilian Vieira - Sintetica
14. The Herbaliser - Gadget funk
15. What's happening? Nobody Beats the Drum RMX
16. C-mon & Kypski - Shitty bum

Conclusie: dat een groot cola merk zo'n evenement, track, video en tape sponsort is een goed teken. Gelukkig zit de cd zelf ook erg goed in mekaar, niet voor backpack hiphoppers maar een feelgood cd met de gebruikelijke C-mon en Kypski skills. Aanrader.

Links:
Supertracks records
C-mon & Kypski

Door: Marco | Gepubliceerd: 26 Jun 2005 | Gesloten

Reacties
Gepost doorDenizhan - dinsdag 19-07-2005 @ 00:01
14. The Herbaliser - Gadget funk
waarschijnlijk dope track, als iemand mij die kan sturen..
Gepost doorProZak - woensdag 17-08-2005 @ 03:27
Aangezien dat mijn nieuwsitempje was over looptroop op theboombap:
hoe het afgelopen is is helaas niet duidelijk, Promoe zei dat ze nog niet zeker wisten of er gerechtelijke stappen genomen gingen worden, omdat ze niet wouden zorgen dat het extra aandacht voor die mixtape zou opleveren. Wel werd looptroop niet meer bij naam genoemd in de reclame...iig was er niet echt genoeg info om nog een nieuwsitempje van te maken....
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved