Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
deHOP 4 Rotterdam


Ruim 150 genodigde gasten woonden woensdagavond 18 mei de vierde editie van deHOP bij. Na eerdere succesvolle edities in Amsterdam, was nu de rivaliserende stad Rotterdam aan de beurt. Ook op deze editie waren dope namen vertegenwoordigd.

Producer Scram Jones, bekend als beatcreator van onder andere Nas en Terror Squad, maakte drie beats. Uiteindelijk koos een grote meerderheid van het publiek met veel lawaai voor de tweede beat. Door zoveel mogelijk herrie te schoppen, moest het publiek hun definitieve keuze aangeven. Mc’s Ganza en GMB rapten op deze elektronische, maar melodieuze beat. De twee rappers schreven hun teksten tijdens de avond, terwijl het publiek luisterde naar de vorderingen die beatcreator Scram Jones maakte.

Uit de verwonderde blikken en enthousiaste geluiden was op te maken dat iedereen zwaar onder de indruk was van het talent van de geweldige producer. Alle drie zijn beats waren van zo’n hoog niveau, dat deze direct onder het kopje ‘classics’ geplaatst konden worden. Hoewel het publiek over het algemeen vrij tam was en zich niet erg leek te durven gaan, leverden de creaties van Jones iedere keer een overweldigend applaus op. Ook GMB en Ganza konden met hun rap skills op veel enthousiaste geluiden rekenen.Hoewel de meeste mensen van mening waren dat de beats iller waren dan de raps.

Naast de twee rappers en de producer was er nog een vierde persoon aan het werk voor het project. Designer Garret van The London Police werkte de hele avond aan een aparte hoes voor de single. Dit resulteerde in een excentriek ontwerp met wegvliegende vogels en gouden vlekken. Garrett zette hiermee zeker één van de mooiste en meest gewaagde deHOP 12” covers op zijn naam. DeHop is met zijn gevarieerdheid niet alleen leuk voor hiphop liefhebbers, maar voor iedereen die oprecht van muziek kan genieten.

Was je er niet bij? Gelukkig hebben we de foto's nog.

UPDATE: de track staat hier.

De hoes is zo geworden:


Door: Ruth | Gepubliceerd: 19 May 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved