Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
10 jaar Amersfoortse hiphop review


Zaterdag 6 november vond in een uitverkochte “De Kelder” het feest “10 jaar Amersfoortse Hiphop” plaats. Vrijwel alle grote acts uit de Amersfoortse hiphop geschiedenis waren aanwezig. Zowel de grondleggers van de hiphop in Amersfoort (Vaardigheid, Braaf en StanOpDeMic) als de nieuwe generatie Amersfoortse hiphopcrews (De Dode Dichters, Hadrie en DAC) stonden on stage. Een bijzondere gebeurtenis, omdat de oudere acts vrijwel nooit meer optreden. Naast alle grote namen gaf ook “De Kelder” een extra dimensie aan het feest. Het popcentrum neemt in de geschiedenis van de Amersfoortse hiphop een prominente plaats in. Iedere Amersfoortse hiphop artiest heeft wel een speciale connectie met “De Kelder”. Ondanks de kleine ruimte heerst er altijd een heel gezellige sfeer. Zo ook afgelopen zaterdag.

De avond werd afgetrapt door De Dode Dichters. Helaas waren op dat moment nog niet veel mensen aanwezig in “De Kelder”. Toch wisten De Dode Dichters een vette show neer te zetten met twee gastoptredens van Kop en CMS. Af en toe liepen nummers niet helemaal lekker in elkaar over, maar dat minpuntje werd overschaduwd door de vele positieve punten van de Dode Dichters show. Dope teksten en lekkere afwisselende raps van Raska en Mc Blaze en de combinatie met live band klonk erg sterk.

Na De Dode Dichters stond Braaf op het programma. Inmiddels was de zaal geheel volgestroomd, wat de sfeer absoluut ten goede kwam. Braaf, wat staat voor Beestachtige Rijmers Aan het Amersfoortse Front, werd opgericht in 1995 en behoort tot één van de grondleggers van de Amersfoortse hiphop. 50 % neger en PIT lieten in De Kelder zien dat zij nog steeds weten hoe ze een dope show moeten neerzetten.

Direct na het einde van het Braaf optreden bestormde StanOpDeMic het podium. Samen met Blok van Vaardigheid en zijn vaste back-up MC B, liet ook SODM zien dat hij weet hoe hij een zaal kan laten bouncen. Van te voren wist ik niet wat ik van SODM moest verwachten, maar hij liet zien dat ook hij nog steeds mee telt in de Amersfoortse hiphop scene. Erg dope energieke show.

Na twee oudere acts was er een nieuwe generatie aan de beurt; Hadrie. Deze act timmert momenteel flink aan de weg met vele optredens. Daarnaast zijn ze druk bezig met hun eerste album. Hadrie liet tijdens hun erg energieke show het publiek helemaal los gaan. Van het begin tot aan het eind stond er niemand stil. Dope teksten en lekkere flows van Bopper B, Neddy T, Paradize, Ravage en Vortext. Door de diversiteit van de vijf mc’s bleef de show ook lekker afwisselend. Dj Censor bracht zijn bijdrage aan de show in de vorm van erg ille scratches. Leuke afsluiter was de confetti die over het publiek werd gegooid tijdens het laatste nummer. Hadrie’s bijdrage aan de verjaardag van de Amersfoortse hiphop.

DAC was de volgende act die het publiek zou laten bouncen. Lekker energieke show en dope flows en teksten als altijd. Tijdens de show werden zowel oude nummers als tracks van het nieuwe album gerockt. Het kleine voorproefje wat werd gegeven van het album voorspelt veel goeds! Het enige wat ik erg jammer vond, was de afwezigheid van Grootmeester Jan. Desalniettemin was de show van DAC erg dope.

Als laatste act stond Vaardigheid gepland. Helaas niet geheel in oude bezetting wegens de ziekte van Dj Daan. Maar in Dj C-4 heeft Vaardigheid toch een dope vervanger gevonden. Verrassend was het feit dat Daan toch aanwezig was op het podium, weliswaar niet actief als Dj, maar zijn aanwezigheid was al voldoende voor het echte Vaardigheid gevoel. Blok en Dennis T. zorgden voor de rest. Lekker old-skool raps en teksten, waar het publiek wel op los moest gaan. En als het publiek dat naar de mening van de Vaardigheid rappers niet goed genoeg deed, werd de beat gewoon weer opnieuw gestart zodat het publiek nog harder kon gaan bouncen. Het was een erg dope beleving om deze grondleggers van de Amersfoortse hiphop, voor het eerst in jaren, te zien optreden.

Al met al maakte de line-up alles waar, waar van te voren op gehoopt werd. Alle acts rockten zwaar en de zaal was geheel uitverkocht. Zoals altijd heerste er een geweldige sfeer in “De Kelder”, wat als uitwerking op het publiek had dat deze helemaal los ging. Een hiphop feest om nooit te vergeten!

Foto's zijn hier te checken.
Door: Ruth | Gepubliceerd: 11 Nov 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved