Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Splash 2004 reviewed


29 juli gingen we voor de tweede keer helemaal naar Chemnitz om het grootste hiphop festival van Europa mee te maken. Op het programma stonden namen zoals Raekwon, Bushido, Afu Ra & The Perverted Monks, IAM, Busta Rhymes + Spliff Star, Kool Savas, C.L. Smooth, Mobb Deep en meer. Ook Nederland was dit keer goed vertegenwoordig door Zombi Squad uit Groningen op het hoofdpodium en de Blockjam Bumrush show op de freestyle stage. Hier zou onder andere Vers 2 een optreden gaan doen in het Nederlands.

Geleerd van de vele files en ongelukken die je op de duitse snelwegen tegenkomt, zijn we dit keer half 11 sochtends vanuit Zwolle vertrokken om vervolgens bijna 700 km te reizen naar het hele verre oosten van Duitsland.

De tijd vloog voorbij en uiteindelijk maar 1 echte file tegengekomen. We dachten vervolgens een binnendoorweg gevonden te hebben die achteraf langer duurde dan als we gewoon de snelweg hadden gevolgd (tip 1: voor Splash 2005: take the highway). Lekker op tijd in Chemnitz aangekomen, daar moesten we wel even zoeken naar het Splash terrein omdat na 2 borden de Splash borden op waren. Wij kozen dus zelf maar een route, die zeven Duitse auto`s vervolgens ook volgden. Dat was nogal een komisch gezicht omdat we dus vier keer fout reden en achter ons zagen we steeds die duitsers ook fout rijden... Vervolgens konden de duitsers lachen, want we werden aangehouden door de polizei.

P: “Hast du waren bei?” Spade in z`n beste Duits vertellen dat we geen drugs en drank bij ons hebben. “Waren”is echter alleen drugs, dus de polizei: zei ik iets over drank? Uitstappen dus voor een snelle controle. Papieren werden gecontroleerd (we mistte een paspoort en een ID was verlopen...) en goed bevonden (mooi zo!). De polizei gaf nog duidelijk aan dat 2 gram wiet toegestaan is, maar toen we nog steeds ontkenden werd hij pissig. Nederlanders zonder drugs... tuurlijk. Niks gevonden in de auto natuurlijk en na een 10 minuten konden we verder. We hadden dan ook echt geen drugs bij ons (tip 2: voor Splash: drugs mee? Verstop het in je kleren, die worden niet gecheckt).

Op Splash aangekomen de tent mee en zo snel mogelijk tickets regelen. Limon moest er nog een kopen en Sven en Marco gingen de persbandjes halen. De bus met nederlanders kwam op hetzelfde moment aan dus ff snel gekletst met de (on)bekenden. Uiteindelijk om 23:00 de tent opgezet op camping 2.



De eerste avond wat rondjes gelopen en de mega ghettoblaster aangezet. De bas kraakte een beetje erg... volgend jaar maar een betere kopen (tip 3: koop een cdspeler bij de Mediamarkt en breng die terug na Splash! Je kan bij de hem altijd binnen 14 dagen je geld terug krijgen).

De sfeer was donderdagavond nog niet echt super. Alleen maar dronken gasten (boeren eerder gezegd) met veel geschreeuw en het zoeken naar Helga. Helga zoeken ze elk jaar op Splash, maar niemand heeft haar ooit gezien (tip 4: heet je Helga, dan heet je op Splash tijdelijk anders).
Door: Marco, Geertjan, Sven, Casper | Gepubliceerd: 04 Aug 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved