Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Splash 2004 preview


Het is alweer bijna zover. Splash 2004 is volgende week al weer een feit. Het weer is helaas nog lang niet het weer dat er vorig jaar was, maar we gaan het positief zien en gaan er vanuit dat we eind juli wederom met veel zon en warmte veel muziek gaan horen en zien. Wil je zien hoe 2003 was? Check dan onze uitgebreide Splash gallery's voor veel foto's.

Muziek

Splash 2004 zal net als voorgaande jaren twee hoofdpodia hebben. Het grootste podium is het Hip-Hop stage met daar tegenover het Reggae stage. Behalve deze twee podia zijn er nog een aantal kleinere podia en tenten. Zoals het freestyle podium, Drum and Bass tent en een Dancehall tent.

Hadden we in 2003 nog Redman, Gangstarr, De La Soul, Looptroop en meer.. Dit jaar kunnen we onder andere verwachten: Raekwon, Bushido, Afu Ra & The Perverted Monks, Zombie Squad, Busta Rhymes + Spliff Star, Kool Savas, C.L. Smooth, Mobb Deep en veel meer.


Breakdance

Uiteraard kunnen we ook weer een breakdance tournament verwachten. Met Sherlock als host, Sonny T (Soul Control), Metin (Funky Grossangriff), Paulo (010 B-Boys Rotterdam/Holland) als jury en DJ Cut-Nice (All Battles All/Holland), DJ Swift (Showdown-Rec./ Hamburg) enDJ BSKI (Just Be Records/New York) op de draaitafels.

Vrijdag om 18.00 uur de 2 on 2 battles plaats vinden. 16 teams zullen strijden voor de 1e prijs van 1000,- euro, de 2e prijs is 750,- en de derde prijs 250,-.


Zaterdag is de 5 on 5 battle competitie. 8 crews zullen het tegen elkaar opnemen. De eerste prijs hier is 1500,- Euro. De 2e 1000,- en 500,-.

Write4Gold

Write4Gold is de eerste internationale graffity battle ter wereld. De finale daarvan zal op Splah 2004 zijn. 14 voorrondes gingen aan deze finale vooraf enzijn begonnen op 24 april in Italie. De 4 duitse en 10 internationale zullen voor de 14 finalisten op Splash zorgen, van hoogstaande graffity art zijn we dus in elk geval verzekerd.

Er zal eerst vrijdag een finale tussen de 4 duitse finalisten zijn. Zaterdag zal de internationale finale zijn. Bestaande uit de 10 internationale landen + de winnaar van de duitse finale.


Onder andere de volgende crews zullen aanwezig zijn NGRBCK-Crew (Polen), ROCKAHOLICS-Crew (Duitsland), MACIA-Crew (Frankrijk), LBS-Crew (Duitsland). De jury bestaat uit CAN2 (StickUpKidz), KEKS (DSK) en TASSO (MaClaim).

Red Bull Local hero

Bij de Red Bull Local Hero tour sta jij in het middelpunt en moet jij de jury overtuigen van jouw talent. Enige voorwaarde is dat je 18 jaar of jonger bent en geen sponsor hebt.

De wedstrijd begint met een aantal eliminatie rondes waarin elke deelnemer 45 seconden krijgt voor zijn ding. De beste gaan door naar de semi-finales en vandaar door naar de finale. De winnaar van de finale mag zich zelf de Officiele Red Bull Local Hero noemen.


Door: Sven | Gepubliceerd: 16 Jul 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved