Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Hiphop United


De Hiphop United cd is een nederlands project opgezet door vier studenten om hiphop uit Europa op een cd uit te brengen. Gelukkig hebben ze het ruim aangepakt met o.a. artiesten uit Nederland, Hongarije, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Polen, Zweden en meer. De uitkomst? Een cd met 17 tracks waarbij we in 1 klap een compleet overzicht krijgen van europa. Voor nederland houden D.A.C., Skiggy Rapz en Dexter de eer hoog.

Het grote nadeel van dit soort project is dat je de teksten niet allemaal snapt, natuurlijk is dat niet altijd nodig want de muziek spreekt voor zich en in het boekje van de cd kan je kort wat over de artiesten lezen. Het meest opvallende is track nummer 7 van Bolesna Braća. Dit lijkt wel een soort volksmuziek met een tuba. Het is rap, maar het refrein is wel erg corny en lachwekkend. Ik zal niet oordelen over de tekst want Kroatisch is nog niet mijn specialisme.

Het niveau van de cd is hoog met wat kleine dalletjes, maar dat mag de pret niet drukken. Voor 5 euro kan je hier nooit een miskoop aan hebben. Je bent direct wat europese hiphop rijker.

Tracklist:
01. Huellas de Barro- Levántate ya
02. Chords- Idiot savant
03. D.A.C- Keihardcore
04. MO'Rich ft. Soultrain- Nuff problemz
05. Organism 12- 1000 Alper
06. Tommy Tee Ft. Diaz & Petter- Crossing borders
07. Bolesna Braća- Oprosti mi brate
08. DobleAche- Punto y sequido
09. Tek"- Z dnia na dzieñ
10. Maelström- L'intimite de la page
11. AL-J- Sonsuzluk Demo
12. Iron Bridge- The shining
13. Pour La Rime- F*ck sky
14. Strike MC- Forse poteva (DJ S.I.D. rmx)
15. Makei Ft. Putolargo Dogmacrew- Bomba de relojeria
16. ChilZim Crew- Gyengebb nem rabjai
17. Dex & Skiggy Rapz- Liefhebbers

Conclusie: een lekkere cd met over het algemeen een hoog niveau. De tracks zijn goed met daarbij een eervolle vermelding voor de lokale kroatische tuba fanfare.

Links:
hiphop united site met snippets.
Door: Marco | Gepubliceerd: 14 Jul 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved