N-Joy festival 2004


ID&T heeft een nieuw festival: N-Joy. Overal op internet waren al verhalen te horen dat het heel wack zou worden, om te kijken of het wat zou zijn ging NLhiphop er heen. De voorbodes waren dus niet goed, negatieve vibe vooraf op internet en slecht weer.

Alhoewel we pers toegang voor het hele weekend hadden, zijn we uiteindelijk maar 1 dag gegaan, dit bleek meer dan genoeg. Laten we er maar niet omheen draaien, dit is geen festival voor hiphoppers. Vergelijk dit bijvoorbeeld met Lowlands (wat ook geen speciaal festival voor hiphop is) en Lowlands komt er veel beter vanaf. Als we simpel de slechte en goede punten op een rijtje zetten:

slecht:

-7 euro betalen om te parkeren op een grasveld, get real!
-klein terrein
-muziektenten staan veels te dicht op mekaar, door de hiphop tent hoorde je bijvoorbeeld hard Krezip.
-bijna geen festival sfeer omdat je die hard kampeerders en dagjes mensen door mekaar hebt.
-een buitenpodium, in Nederland...tja.

goed:

-veel dingen te doen, Masters of the game panna voetbal was gezellig
-'Urban' tent, rot woord maar dit bleek een van de betere tenten te zijn met veel soorten stijlen. Lekkere bangers kwamen ook langs.

Duidelijk geen festival voor een bepaald genre, maar dit concept is ook nog eens slecht uitgewerkt. Wel was er een kleine muur waar graffiti werd gespoten. Het beste was nog wel een kleine legertent met wat banken waar een live dj vette hiphop draaiden, iedereen die daar kwam had volgens mij ook zoiets van 'wat doe ik op dit festival'? Omdat we er al vanaf half 1 in de middag waren konden we ons echt niet meer vermaken 's avonds totdat de OP en Brainpower begon. We zijn daarna maar weggegaan en njoyen onze zondag maar thuis. Totaal hadden 10.000 mensen een gratis kaartje gehad en de meeste mensen die we spraken zouden ook niet komen als ze niet gratis konden gaan. Helaas, vanuit ons oogpunt een mislukt festival.

De eerste foto's vind je hier
Door: Marco | Gepubliceerd: 13 Jun 2004 | Gesloten

Reacties
Gepost doorSpooK! - zondag 13-06-2004 @ 17:53
Om eerlijk te zijn, ik heb me prima vermaakt. Ik moet er eerlijk bij vertellen dat ik NOOIT als betalende klant hierheen zou gaan. Maar dat hele VIP gebeuren vond ik wel leuk.
Ik kan me voorstellen dat als je 35 euro of meer hebt betaald dat je het dan wel flink tegen vindt vallen. Als ik volgende keer weer gratis kan zou ik best nog een keer gaan, al is het alleen al voor het gratis pretpark en gratis dank
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved