Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Turk stopt met deelname Grote Prijs van Nederland
De Grote Prijs van Nederland heeft in de categorie hiphop weer zijn jaarlijks schandaal te pakken. Turk heeft besloten om niet meer mee te doen. Deze week werd duidelijk dat zijn boeker, Roger Brouwn alias Code Red, in de jury zit. Turk heeft besloten zich terug te trekken uit de competitie en zich nu volledig te focussen op zijn snel te verschijnen EP Bennie Baklava. Hoewel Code Red niet te boek staat als een onbetrouwbaar persoon, is elke schijn van partijdigheid uiteraard verkeerd.



Dit weekend begon een bevriende Amsterdamse mc van mede deelnemers Surya & Robian een lobby bij verschillende media. Een veelgelezen site als Geenstijl, altijd in voor een relletje, pikte dit meteen op waardoor het snel bekendheid kreeg.

Extra pijnlijk detail op de FAQ pagina van de Grote Prijs:

Vraag:
De winnaar is van te voren al bepaald... De winnaar is de band met de meeste vriendjes in de jury...Dit is nog een geluid wat de organisatie weleens hoort.

Antwoord:
Dit is niet waar. Het is voor iedereen (inclusief de jury en de organisatie) tot het laatste beslissingsmoment in het juryberaad onbekend wie er gaat winnen. Bij het selecteren van de juryleden wordt eerst goed onderzocht of zij op wat voor manier dan ook een persoonlijke of zakelijke band hebben met één van de deelnemers.

Om de geloofwaardigheid van zowel de Grote Prijs als Code Red niet op het spel te zetten, lijkt het een kwestie van tijd totdat Code Red zich terug trekt als jurylid en zo de deelname van Turk toch mogelijk maakt. Dinsdagavond licht Turk zijn beslissing toe in het radioprogramma Wat Anders bij Lijn5 (of FunX).


UPDATE 11/08: inmiddels is er officieel bericht van de Grote Prijs:

Elk juryoordeel berust op de mening van vijf juryleden; (drie bij de Halve Finales); vakmensen uit de muzieksector die in het dagelijks leven een vooraanstaande functie uit oefenen. Deze juryleden verschillen qua achtergrond en zijn niet direct in professionele zin aan elkaar verbonden. Mensen die juist omwille van hun functie gevraagd zijn als jurylid van de Grote Prijs. En wel om de volgende redenen:

1) men kan als professional een afgewogen mening geven over de kwaliteit van de deelnemers en hun werk

2) nieuw opkomend talent krijgt de kans zich te presenteren ten opzichte van deze vakmensen. De bereidwilligheid om deel te nemen aan de competitie is groter als er vooraanstaande namen in de jury opgenomen zijn.

3) de Grote Prijs ziet het als een positief effect als haar Winnaars of Finalisten na afloop van het evenement (lees: na de Finale) opgepikt worden door de diverse professionals van de muzieksector.

Nederland is groot in het verkondigen van stellige veronderstellingen. De muzieksector an sich is echter (relatief) klein te noemen en de hiphopscène is daar weer een nog kleiner onderdeel van. Hieruit kan men concluderen dat de Grote Prijs onmogelijk aan bovenstaande drie punten kan voldoen als zij geen enkel dwarsverband zou dulden.

De opzet die de Grote Prijs van Nederland hanteert werpt al jaren haar vruchten af en heeft formidabele Finalisten en Winaars opgeleverd. Acts die door toe doen van de Grote Prijs Hiphop/Rnb een boost hebben kunnen toevoegen aan hun carriere zijn: Typhoon, Cartes, Blaxtar, Jawat!, Kleine Jay en Cartes, Opgezwolle, Pete Philly & Perquisite, GMB etc. En dat is alleen nog maar de Grote Prijs Hiphop/RnB.
Geschreven door Marco op 10-08-2008 - 21:59

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved