Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
The Partysquad reageert op beschuldiging plagiaat
“Het is te zielig voor woorden man, ik zou het nooit over mijn hart kunnen halen om een beat aan te bieden die ik niet gemaakt had. Er zijn een paar partijen heel serieus bezig in Nederland en dit soort clowns verpesten het voor de rest. Als je het doet voor de chickies moet je gewoon stoppen weet je.” Harde woorden van een geďrriteerde Jerry Leembruggen van The Partyquad.

Hij reageerde gisteravond in het het radioprogramma Spookradio op 100%NL op beschuldigingen dat twee beats van het album ‘De Bazen van de Club’ niet gemaakt zouden zijn door de producers die er wel voor getekend hebben, in het boekje vermeld staan en er dus voor betaald worden. De beats zouden gestolen zijn van andere producers die de beats te koop hadden aangeboden op internet.

Het betreft de tracks ‘We gaan los’ van Kempi, volgens het boekje geproduceerd door Zero31musiq en ‘Doe je ding dan’ van Stiko Jnr & Citton, volgens het boekje geproduceerd door Stiko Jnr. De laatste heeft al toegegeven de beat ‘gestolen’ te hebben van The Generalz. Bij de andere track ligt het wat moeilijker. Slantize of Shadowville Productions, een amerikaanse producer, claimt de beat had gemaakt te hebben, maar Zero31Musiq ook. Wie de waarheid spreekt zal nog moeten blijken.

Dit schandaal zal overigens geen financiële gevolgen hebben voor de mannen van The Partysquad. De ‘producers’ hebben hun handtekening gezet op een contract dat verklaart dat ze de beats zelf hebben gemaakt en zijn hier dus zelf verantwoordelijk voor. The Partysquad is alleen bang voor imagoschade, al kan dit volgens Jerry “iedereen overkomen”. Zero31Musiq en Stiko Jnr waren niet bereikbaar voor commentaar.

Het volledige gesprek dat Spookradio voerde met Jerry van The Partysquad is te beluisteren op de Spookradio website.
Geschreven door Casper op 27-12-2006 - 03:56 | Bron: Spookradio

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved