Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Kill Bill 2


Op een regenachtige dinsdag middag in Cinemec Ede was het eindelijk zover, na twee wanvertoningen (namelijk: The prince and me en Dirty dancing 2) zat ik al kwijlend met mn biertje op de eerste rij te wachten tot Uma in haar gele pakje het bloed van het scherm zal gaan spatten. Het gele pakje ontbrak helaas en met minder bloed moest ik het ook stellen maar er was in geen enkel opzicht reden om daar teleurgesteld om te zijn.


Studio
Miramax studios
Regiseur:
Quentin Tarantino
Producer:
Lawrence Bender
Met o.a:
Uma Thurman, Darryl Hannah, Michael Madsen, David Carradine




Het gemis van de dialogen uit deel 1 word helemaal vergoed (Bills visie op superman bijvoorbeeld) verder zien we Michael Madsen (Mr blonde in Reservoir Dogs) in een rol als Bills white trash broer Bud en de uiteindelijke confrontatie waar de film titelgewijs om draait, de confrontatie met Bill. Deel 2 maakt gebruik van het eerder gebruikte kung fu-thema maar mengt het met een western-feeling. Waar in deel 1 de Aziatische omgevingen regeerden zien we hier onder andere de wijde vlakten van El paso.




Kill Bill 2 is waar het grootse spraakmakende gevecht met O-ren Ishii’s crazy 88 gang plaats maakt voor een claustrofobische gevechts sequence tussen The Bride en Elle Driver (Darryl Hannah) en de onderlinge verhoudingen tussen de verschillende hoofdpersonages en hun achtergrond meer op de voorgrond treden dan in zijn voorganger. Zo zien we de training van the Bride (hier zorgt Gordan Liu als masochistische kung-fu meester Mai Pei voor een glimlach) komen we erachter waarom Elle Driver een oog mist en krijgen de echte naam van the Bride te weten, en daar mag een beetje sjovenist wel trots op zijn (en nee het is niet Juliana).


Zoals eerder vermeld zagen we in het eerste deel de actie en de verbluffende visuals terwijl Tarantino in deel 2 als het ware inzoomt op de hoofdpersonen en (in mindere mate) de mindfuck van een wraakactie en zo het hele verhaal duidelijk maakt. We zien onder andere wat zich nou eigenlijk precies afspeelde bij de trouwerij van The Bride, en dat is opmerkelijk (Let op de figurant in deze scene….Een figurant daiiim.). Er word niet gekozen om het hele verhaal uit te leggen en dan in het 2e deel vol de actie in te gaan maar het is als het ware andersom. Deel 1 had de actie en deel 2 het verhaal. Maar aan de andere kant spreken we hier over Quentin Tarantino die al eerder bewees lak te hebben aan continuïteit.


Dat Kill Bill 2 meer verhaal bevat wil echter niet zeggen dat het voorbij is met de actie, er staan immers nog 3 namen op haar lijstje….Neem het korreltje zout dat je ook met deel 1 nam, sit back en enjoy. Kill Bill 2 kickt aars.
Door: Niels | Gepubliceerd: 19 Apr 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved