Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Braaf Zware Jongens cd review


De heren van Braaf gaan al heel wat jaren mee en zijn ook al tijden in de “eigen productie bak” van de FRS te vinden. Toch heb ik op de een of andere duistere manier nooit de moeite genomen om een exemplaartje mee te nemen. Maar nu was het dan zover: Zware Jongens, mijn “Braaf-ontmaagding”. En na een grondige luisterbeurt kan ik niet meer zeggen dan dat mijn gevoel al die jaren een goede raadgever is geweest.

De uit 14 tracks bestaande cd trapt af met een diabolisch koorgezang en schallende blaasinstrumenten “De Ren2” is een feit. Geen slechte binnenkomer al valt hier gelijk de typische rapstijl van de rappers 50% en Pit op. En dat is ook een van de grote mankementen van deze cd. De heren rappen niet gevarieerd. Hun onheilspellende woordplaatsingen blijven hetzelfde klinken en beginnen na verloop van tijd gewoonweg te irriteren.

Beatwise geldt eigenlijk hetzelfde. De beats zijn (op enkele uitzonderingen na) van een middelmatig tot enigszins ondermaats niveau. Braaf legt duidelijk de toon op een wat donkere setting voor de gehele cd. En daar waar zowel de beats als de rhymes voorspelbaar blijven begint het als geheel snel te vervelen.

Ok kom op, een 100% negatief verhaal kan het niet zijn. Tracks die boven het geheel uitsteken zijn o.a. “Elke dag”, ook al verzanden de rappers wat al te overdreven in gezever over opengebroken wegen, mensen die geen richting aangeven en korte invoegstroken. Kom op mannen dat is wel erg overdreven melodramatisch, er zijn vast wel ergere dingen in het leven). Ook “Rapstaphatte” is, vooral qua beat, van een hoogstaander niveau als de rest van de tracks.

Tracklisting:

01. De Ren2
02. Je Weet
03. Braden en Toosten
04. Breindomein III
05. Rug aan Rug
06. Zo Dope!
07. Zware Jongens
08. Elke Dag
09. Wannabeez
10. Op Oorlogspad
11. Rapstaphatte
12. Bombardement
13. Boombap
14. Waarom?

Conclusie: Braaf is een uitermate braaf geheel geworden die niet lang kan boeien, qua raps en beats is het op geen enkel ogenblik ook maar enigszins verrassend. Het geheel gaat ontzettend snel vervelen. Voor de Braaf liefhebber zal het waarschijnlijk een leuke aanvulling zijn op zijn collectie “nederhop” uit vervolgen jaren, maar de liefhebber is iets waar je mij niet onder kan gaan rekenen.

Voor meer informatie: www.braafhiphop.nl
Door: Niels | Gepubliceerd: 25 Aug 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved