Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Tim - De hoogste tijd cd review


Sinds het bekend werd dat Tim (VSOP) met een soloalbum zou komen werd dit met gemengde gevoelens opgewacht, was Tim niet die schreeuwlelijk van Spitt? En die boze man van VSOP? Willen we echt een heel album luisteren naar een spikri schreeuwende bullebak die je plaagt tot je huilend de klas uitrent? Of konden we ons verheugen op een lekkere drie kwartier braggin and boastin uit de Rotterdamse regio, met waarschijnlijk de nodige featurings.

Maar zou het dan niet gewoon een halve VSOP release worden? De nodige vraagtekens werden echter al eerder de grond in geboord met het vrijgeven van de eerste clip van de cd, die de hoogste tijd zou gaan heten, Geloof me. Een ingetogen, warm nummer waarin Tim over de worstelingen des levens praat. En logischerwijs groeide de nieuwsgierigheid…..

En De hoogste tijd is een evenwichtig plaatje geworden. Anders als op VSOP releases zijn er nummers waar Tim heel persoonlijk komt, zoals het nummer Zonder jullie waarin hij over zijn ouders en jeugd praat, en Ik zie wel (met Senna) waarin hij vertelt over keuzes die hij maakt of moet maken in zijn leven. Dat is ook gelijk een groot pluspunt aan deze release, de teksten van Tim zijn herkenbaar en bovenal ontzettend duidelijk en beeldend ten gehore gebracht. Tim brengt duidelijke taal en herkenbare situaties gegoten in een (humoristisch) Tim sausje. Het ultieme voorbeeld is toch wel het refrein van het nummer Blut.

Zijn er dan geen minpuntjes aan de cd? Jawel, een minpuntje waar ik zelf tegenaan liep zijn de producties. Het album bevat een keur aan producers (Masta Lee, Drumkids, Presto, Steamin Demon, Mini, Mono, D-lux, Mike Tibbert en Soulsearchin) en daarbij schommelt ook de kwaliteit van de producties. Van geraffineerde beats als Rolle met Bolle en Geloof me tot duidelijk mindere producties als Alles of niets of Je moest je schamen. En bang voor de tandarts? Sla dan Mond vol tanden maar gelijk over.

Tracklist:

01. De hoogste tijd
02. Alles of niets
03. Simpel ft Tjerk
04. Je moet je schamen
05. Goede kanten ft Wudstick
06. Bolle ft Sharlen, Shayen en Chici
07. Mond vol tanden ft ODM
08. Rolle met Bolle ft Mike Tibbert
09. Je weet het ft Mini
10. Blut ft CC
11. Zonder jullie
12. Ik zie wel ft Senna
13. Nooit meer terug
14. Geloof me

Conclusie: De hoogste tijd is een leuke plaat geworden. Tim brengt met veel humor herkenbare onderwerpen naar voren, waarbij qua humor bijvoorbeeld de nummers Bolle (fantastische hook) en mond vol tanden het goed doen en waar Blut en Ik zie wel herkenbare kanten hebben. Een aangename verrassing was de aanwezigheid van Rolle met Bolle die Tim al geruime tijd deed bij VSOP optredens onder de beruchte drinking en smoking contests. Absoluut mijn favoriete track van het album. De enige plaats waar dit album de plank enigszins misslaat is op het gebied van de producties. Al met al laat Tim zien dat hij meer kan als schreeuwen en brullen en dat is gelijk het grootste pluspunt van deze cd. De moeite waard dus.

7/10

Links:
www.60free.nl
VSOP website

Door: Niels | Gepubliceerd: 17 May 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved