Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Supa*Sonic party review


In het weekend van vrijdag15 oktober tot en met zondag 17 oktober 2004 vond de eerste editie plaats van het 3-daagse Supa*Sonic festival. Een flinke lijst aan artiesten uit buiten- maar vooral uit het binnenland maakte hun opwachting, in mijn geval op de vrijdag, in de Melkweg. De overige 2 dagen zouden in de stadsschouwburg plaatsvinden.

In een werkelijk afgeladen Melkweg, en zoek dan maar eens je weg naar de wc, stonden verdeeld over 2 zalen aardig wat artiesten in de planning met als hoofdact van de avond Ghostface Killah met zijn Theodore Unit (waar onder andere Cappadona deel uit van maakt).

Maar de avond werd afgekickt, na een lange draaisessie, door M.O.D the black marvel in de Max zaal. De mannen kwamen agressief en enthousiast maar toch werd de show niet helemaal door het publiek opgepakt. Toen er van het podium werd afgedaald en er in het publiek een klein feestje getracht werd te bouwen (wat overigens van korte duur was maar wel slaagde) ontstond er een klein akkefietje waardoor een gedeelte van het publiek al lichtelijk afhaakte. Ook mij kon M.O.D niet echt overtuigen en ik besloot om toch maar even de oversteek te maken naar de oude/oldschool zaal waarop dat moment host Ninthe net Stress aankondigde. Dit gezelschap wat onder andere een groot aandeel is in theatergroep Made in da Shade bracht een leuk stukje hiphop wat me gelijk M.O.D deed vergeten, en er werd zelfs een sing-a-long georganiseerd.

Na een stukje Scarfaced promotie (fuck you) werd het wederom tijd voor de grote oversteek. De Melkweg was intussen vrij volgelopen en met de Opgezwolle show in het vooruitzicht was de Max zaal tot de nok aan toe gevuld en werd het wringen om een plekje vooraan te bemachtigen. En waar Opge meestal toch erg goed in slaagt lukte ze nu ook weer.. de crowd kwam los en er ontstond een echt feestje. Alle tracks vonden hun enthousiaste afname in het publiek en Jawat was meegekomen vanuit het verre oosten om de show af te sluiten met 2 solonummers wat ook “heel goed” werd opgepakt door de aanwezigen. Goed, de mensen waren los en het was inmiddels zo crowded dat een drankje aan de bar halen een bijna onmogelijke taak werd, het was tijd voor het moment waar iedereen op gewacht had: Ghostface Killah en Theodore Unit.

De eerste tegenvaller bleek al te zijn dat er, zoals er wel werd aangekondigd, geen Cappadona aanwezig was. Niet erg, Ghost alleen moet er toch al in staat zijn een feestje van te bouwen? En dat lukte ook aardig er kwamen wat bekende Wu-bangers voorbij, volgende keer alleen geen ghost die m-e-t-h-o-d man doet graag, en wat nieuwe pretty toney shit. Hij weigerde het podium te verlaten (waar voor je geld niet?) en bleef nog een half uur staan miscommuniceren met zijn DJ. Hij leek onvoorbereid, de show was rommelig en vooral lang erg lang. Wat geen probleem zou zijn als je het publiek nog echt iets kon brengen. Er werden nog wat vrouwen het podium opgeholpen om het podium wat op te leuken, waarbij de rappers het publiek totaal vergaten en met hun rug naar de zaal de dames bewonderden, en na de zoveelste misser ging dat toch de stekker eruit voor Ghost.



Al met al kon het Ghostface optreden helaas niet opboksen tegen mijn verwachtingen al had het hier en daar natuurlijk wel zijn uitschieters in de vorm van de meer herkenbare shit.

Qua sfeer kende de eerste dag van het festival weinig problemen, het verliep nagenoeg zonder akkefietjes. De verdwaalde drugs punk die om de tien minuten om sigaretten kwam zeuren viel de hele avond nog wel te foppen met een bewaard leeg pakje sigaretten en ondanks het ietwat tegenvallende optreden van Ghost werd er met een tevreden gevoel in de Fiesta naar huis gekacheld.

Foto's van de vrijdag vind je hier.
Door: Niels | Gepubliceerd: 22 Oct 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved