Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Area 51 festival party review


Area 51 voospelde vooraf weinig goed qua weersverwachting en mezelf voorbereidend op waterballetten en moddergevechten heb ik vrijdag avond mijn tentje opgezet op het grasveld voor de Area.

Samen met mijn festival genoot voor het weekend Julia aka Timmie een aardig rustige vrijdag avond doorgebracht met het bekijken van de skaters en wat lau gechill. De muziek die de avond beheerste was vooral hardcore punk, iets wat mijn hip-hop oortjes toch niet veel plezier deed en daarom ook maar redelijk vroeg de tent in gegaan tot een rammelende maag me begon op te breken. Er was op de vrijdag avond geen fatsoenlijk eten te vinden op het festival terrein en na een uitgebreide buurt-scout en een gesloten cafetaria heeft de immer aanwezige macD redding geboden waar de nood hoogst was. Er kon er met een tevreden maag geslapen worden met de volgende dag een shit load aan hiphop in het vooruitzicht. Die dag begon al gelijk met een stevige rugpijn en een half uurtje slaap, rollende in een plas vocht plaatste ik mijn pet over mijn geexplodeerde haar en stond op.

Het was redelijk droog en er was inmiddels een winkeltje in de buurt ontdekt om een degelijk ontbijt te gaan kunnen bewerkstelligen. Na een smakelijk ontbijt van bruin brood met zandkorrels en sambalsmeerkaas met een overheerlijk reclame drankje in een wegwerp bekertje, was het tijd voor de MC battles wiens klanken me reeds tegemoet traden toen ik het Area 51 terrein betrad. De battles, gehost door bevallige jongedame Melodee van de Imododattaz, die een nogal vreemde competitie structuur hanteerde, waren van een zeer laag nivo en zonder al te veel moeite ging local Macro (uit Eindhoven dus) er met de hoofdprijs vandoor.

De dj battles die volgden waren van een iets hoger nivo, waarbij o.a Chief van de SLtrooperz een contestant was. Helaas moet ik door redenen die me niet meer helemaal bijstaan de winnaar vershuldigd blijven…door enige paniek door het niet functioneren van de energiebronnen van mijn digicam moest er naar het plaatselijke tankstation gesprint worden om wat penlites op de kop te tikken om de avond door te komen. Na een lift met een comfortabele TMF auto en een kort sprintje waren we nog net op tijd om een mooi plekje te bemachtigen voor de man Exter-o-naldus die samen met Klopdokter, Thirza en Code red show kwam geven. Alle bekende hitjes kwamen wederom voorbij het publiek vermaakte zich uitstekend en met de nodige humor baande Extince zich een weg door zijn repertoire.

Er werden opnames gemaakt voor de DVD en na zijn kunstje geflikt te hebben verdween hij van het podium nadat hij het publiek nogmaals warm had gemaakt voor het later op de avond plaats te vinden Masta Ace optreden. Na een korte break was het dan Edo G die het podium besteeg en het publiek eindelijk helemaal los kreeg, iets wat Extince net niet lukte. De handjes gingen de lucht in en mening hell yeah, steeg op uit de crowd die overigens zeer live was en bij Masta Ace, het hoogtepunt van het weekend, tot een uitbarsting kwam. Na een korte warm-maker van backup Mc Strickland besteeg Masta Ace het podium en slaagde erin het publiek zijn gehele set live te houden met oude (o.a Juice crew) tracks en tracks van zijn nieuwe Long Hot Summer cd, waar ik overigens niet op kan wachten. Het beschorste veld voor het podium net buiten de Area werd plezierig volgestamp en een heus openlucht feest met een baal goeie vibes onstond (of was het nou de Miller?) Masta Ace deed me al snel de Edo G appareance vergeten die ook zeker geen tekort gedaan mag worden met een meer dan goede show, en na een van de dopeste optredens die ik dit jaar gezien heb (doesn’t beat souls of mischief though) was er nog de mogelijkheid om in het cafe van de skatehal in hiphop sferen door te boogieen.

De zondag bestond voornamelijk uit skate wedstrijden en vanuit mij heel wat brak gestaar naar de voorbij razende plankjes en die gigantisch mooie dame die de crowd het finale bord kwam laten zien, de contestants bij de street wedstrijden kregen wel erg weinig tijd kregen om hun skills te laten zien maar gezien het aantal deelnemers was dit mischien wel zeer verstandig. Na me een uur lang vergaapt te hebben aan de skaters in de bowl was het dan tijd om naar huis te gaan en mijn ongewassen gezicht en zwarte nageltjes te gaan reinigen en vervolgens mijn drank/rook adem weg te gaan poetsen met een flinke dot prodent.
Conclusie: Area 51 open is een dope evenement waarbij ik me op de vrijdag en zondag minder vermaakt heb als op de zaterdag waarbij me de elementen om de oren vlogen, het breacken was daar, de graff was er zij het in bescheiden mate, de Mc’s en het frietkot/vetschuur was eindelijk neergestreken op het terrein. Edo G en Masta Ace waren de grote namen van het weekend en dat hebben ze ook zeker laten merken waarbij Masta Ace het onbetwiste hoogtepunt was. De crowd was live en positief en er werd een goed feestje gebouwd. Waarschijnlijk dat ik Area 51 volgend jaar weer aandoe, zij het alleen de zaterdag.

Door: Niels | Gepubliceerd: 08 Jul 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved