Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Headlock OSS party review


Een betere avond hadden ze niet kunnen kiezen voor dit feest, Headlock in Oss viel gelijk met de kwartfinale tussen Nederland en Zweden. En vooral het begin van de avond stond dan ook in het teken van het voetbal. Het programma werd omgegooid waarbij na de vertoning van de eerste helft in de rust Da floawaz zouden optreden gevolgd door de tweede helft waarna het programma weer opgepakt zou worden met optredens van Jawat, Reptex, Frontline en VSOP. (Idaone was gecanceled wegens het uitlopen van het programma) geen pauzes, want daar doen ze in Oss niet aan volgens Host Royal.

Niet rekenend op een enventuele verlenging en een strafschoppenserie werd om half 11 toch besloten om gewoon te gaan beginnen met da Floawaz die in de rust nog vast zaten in het treinverkeer. Wat me deed denken aan het begin van mijn avond waar ik te Nijmegen vast kwam te zitten in een trein met dweilorkest “toeter mar an” uit Oss, die het wel leuk vonden om hun gehele repertoire uit de doeken te doen (bestaande uit hup Holland hup, euh hup Holland hup en ik geloof ook nog een beetje hup Holland hup en ik meende nog een zielige poging tot hij was maar een clown te kunnen onderscheiden)

Terug naar da Floawaz maar, die ik nog nooit eerder gezien had, en ondanks het ietwat rustige ontvangst (het publiek bestond nog maar uit een 20 tal mensen) wel zeer dope kwamen. De nummers waren mij onbekend maar klonken lekker in de oren en ondanks de iets (te) lauwe respons zetten ze toch nog een leuke show neer. Na Da Floawaz was t dan tijd voor Jawattes die als een op hol geslagen stuiterbal het het publiek bespeelde, en het ondanks de technische problemen waar Dj Dion verders geen raad mee wist (Dank voor Tim van VSOP met zijn technische vingers voor de hulp) kon Jawat na 3 keer de beat overnieuw gestart te hebben beginnen, het publiek opjuttend (jullie kunnen onderhand het begin wel meerappen) deed Jawattes zijn setje waar zijn bekendere nummers (o.a: Heel goed en Koppensnellers) natuurlijk langs kwamen en het publiek al aardig los raakte van de energie van de drukke Zwollenaar. (Enig idee hoe moeilijk het is om een foto te maken van de beste man?)

Inmiddels liep de programmatie enige vertraging op door het kwijt raken van de mannen van Reptex, die na een minuutje of 10 gevonden werden in het kroeg gedeelte van de Groene engel aan de beeld gekluisterd voor de veelbesproken penaltie serie van het Nederlands elftal.
Met enige tegenzin beklommen ze dan toch het podium en na wat gezeur aan het begin van hun set kregen de heren MC toch al snel de smaak te pakken en kwamen, voor mij, verrasend goed. Degelijke tot goeie beats en tot hoever ik het kon verstaan ook aardig goeie teksten. (Die gevoelige shit was mooi gasten)

Nadat Frontline er een echt feest van had gemaakt (altijd een big up voor Raw skillz, Jay frenzy en Dj Krylon. Die set was live!) was het dan tijd voor de afsluiter in de vorm van VSOP. Die er volgens verwachting een groot feest van maakte met veel nummers van Huiswerk en een heuse smoke-n-drink wedstrijd. De klapper Vee-Es-Oow-Pee maakte een eind aan de avond waarna er nog wat, onder verminderende aandacht, gebreak-danced werd (en op een weinig subtiele manier (hoppa lampen aan) een echt eind werd gemaakt aan het hele circus. Het feest was ondanks de lage opkomst en het matige geluid (vooral aan het begin van de avond) + technische problemen een succes, waar voor mij alle acts van een goed nivo waren en VSOP en Frontline de hoogtepunten van de avond waren.
Door: Niels | Gepubliceerd: 29 Jun 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved