Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Hieroglyphics in Arnhem party review


Zondagmiddag 30 mei, het is al aardig laat in de middag als Prime en Joas arriveren om de Goudvishal (en dan vooral natuurlijk Hieroglyphics) aan te doen voor een wat niet anders dan dope party kan zijn.En als een wonder, niks geen autopech, laatkomers of andersoortige pech arriveerden we ruim op tijd bij de Goudvis, waar menig hiphop liefhebber zich al voor de deur en op straat had verzameld op deze hoogst vreemde party tijd. De zaal opende al om 16:00 met om half 7 the Souls of Mischief in de planning. Na een tijdje buiten te hebben gestaan kwamen we toch de volgepropte hal in.

Nadat de dj’s (Waxflowers big up voor die dope set) hun plaatjes erbij neergelegd hadden, was het eindelijk tijd voor de live performances, en wel in de vorm van Approach (Encore bleek niet aanwezig). Een (bij mij) vrij onbekende MC die met humor, interactie en een flinke dosis energie de crowd al aardig los kreeg. Zijn eerste uitstapje buiten de states verliep uiterst goed en hij bedankte voor de love vanuit de zaal om nog een paar nummers te bangen, waar hij zich onder andere onder het publiek begaf om vervolgens the Souls of Mischief aan te kondigen. Groot respect voor deze man die in een one-man show het hele publiek meekreeg.



Het moment waarop A-plus, Opio, Phesto en Tajai het podium betraden bracht gelijk weer een nieuwe dosis energie en de heren rockten een zeer dope set waarop het publiek steeds liver werd wat resulteerde in de hoogtepunten van de avond. Onder andere natuurlijk 93 till infinity en Opio’s uitleg over zijn voorliefde voor het ons o zo bekende Nederlandse groene goedje. Om de hoogtepunten maar tot twee te beperken doet eigenlijk de hele show te kort. De Souls rockten de goudvis en het is lang geleden dat ik een zaal zo wilding out heb zien staan bouncen en schreeuwen. De 4 mc’s wisten perfect in te spelen op de zaal en zo de hele zaak compleet hype te krijgen. Tajai kwam nog met wat solo materiaal van zijn nog te verschijnen album “power movement” er werd van links naar rechts op gehuppeld op een track die ik ervan verdenk “dum dum dum” te heten en er werd nog even van de gelegenheid gebruik gemaakt om ons de titel van het album even goed in te prenten.

Nat van wat bier, de spa fles van Tajai en het menselijke zweet (niet alleen mijn eigen….yek) was er na de finale, (Hieroglyphics yeeeeh!!) nog even de mogelijkheid om de vier helden van de avond hun propjes te geven een cd-tje te kopen etc etc er werd nog even na geboogied in de zaal en toen we de Gouvishal verlieten en op ons klokje keken bleek het een angstvallig vroege kwart voor negen te zijn. Met nog een hele avond te gaan……

Conclusie: het was zeker een geslaagde avond met een boven verwachting goeie sfeer, dope MCs, vette beats en een enthousiaste crowd. De souls gaven een dope show weg zoals ik zelden gezien heb, en Approach mag na al het Hiero geweld ook niet vergeten worden. Al met al een mad goeie avond gehad! P-s!

Meer foto's vind je hier!
Door: Niels | Gepubliceerd: 01 Jun 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved